Image Hosted by ImageShack.us
MaAsOm AkIdAh FaMiLy BLog...

Monday, June 22, 2009

Ucapan Ringkas Dari AyahLang,CheYang my Dad kepada mereka yang takde masa Makan Ikan Bakar

video

Video khas untuk AyahNyah dan semua Yang tak ada Hari tu.. :P

video

Saturday, June 20, 2009

Sehari yang Semalam.... ~wink


HOLLA dan SALAM kepada semua warga keluarga besar MAASOM AKIDAH... Moga hari-hari yang kita lalui dipenuhi dengan keberkatan dari yang ESA.. insyallah...
Terlebih dahulu Nurul dan seisi Krew MaasomAkidah Blog mengucapkan Selamat Hari Bapa kepada semua yang bergelar bapa.. :) Kalianlah bapa yang terbaik untuk kami semua...
Juga mengucapkan TAHNIAH kepada semua warga MAASOMAKIDAH yang telah dapat melanjutkan pelajaran keperingkat yang lebih tinggi.. Alhamdulillah kita adalah insan-insan yang bertuah kerana diberi rezeki dan keberkatan untuk melanjutkan pelajaran kita ke IPT mahupun IPTA.. belajar rajin2.. Dugaan sebagai mahasiswa/mahasiswi adalah sangat berat dan mencabar.. Jangan Cultural Shock! Jangan Lupa DIri! Ingat Mak Ayah,Agama dan Bangsa insyallah kita akan jadi insan yang cemerlang akademik dan akhlaknya insyallah... acehhh nasihat macam pakar motivasi pulak nurul nie.. :)
Wancik Zan ada request gambar2 lain dari nUrul... Here is some cool picture yang Nurul Nak Kongsi... Gmbr atas tu Gmbr The Best Satey Kat Tanah MErah..Lazat dan Murah.. hehehehe..
Gambar yang satu lagi nie pulak sign-board Lembu No Entry.. eheheh rasanya kat KL mmg tak pernah jumpa dan ada.. Nie Nurul Jumpa masa masuk kampung pergi ke rumah klien untuk kasi bantuan... Yang kelakar for me signboard nie seolah-0lah mcm lembu tu faham je dia tak boleh masuk... sepatut nye letak la gmbr org tgh tarik lembu dilarang masuk.. Baru laa make sense kan?? hehehe tu pendapat nurul je.. ok La all.. jumpa da wedding abg.wan insyallah...
take care...love u all

Monday, June 15, 2009

Durian oH Durian

Hai ALL hOPE u all dont Mind nUrul Nak Share Pengalaman Nurul Makan DUrian Tanah MErah Kelantan.. Seperti sEMua sedia makLum Hidup Di Kelantan Makan Bukan Suatu yang Masalah.. Macam-Macam Ada.... Nie Nurul Makan Semalam 14 June 2009


Mari Mamam Durian Kunyit Tanah Merah Sangat YuMMy..... Auntie sebelah dgn Anak dia yang bawak Nurul pergi Dusun durian ... Kira dorg tu My Family Angkat.. :) ... both of them are so Nice to me..



Meh.. Meh taste it.. So Nicee.... Skang Musim durian Sini... Sesapa nak rasa Meh laa melawat Nurul Dekat Tanah Merah eh... :) (Pancing UNdi So JEnguk saya disini)









Durian-Durian nie Memang Isi Saje.. Biji Kechik sangat.... Dorang Panggil Nie DUriAn KunYit..






































Friday, June 12, 2009

uNTuk PerhaTian Semua MaaSomAkidah Clanz

Assalamualaikum dan salam ukhwah untuk semua ahli keluarga..
Sudah hampir sebulan kita meninggalkan hari keluarga Maasom Akidah... Ikatan kemesraan itu masih terasa hingga ke hari ini dengan kunjung mesra para ahli keluarga di laman blog ini... Alhamdullilah sedikit sebanyak blog ini menjadi satu jambatan titik ukhwah antara kita semua... dengan ada nya ruangan chat box .. kebanyakkan dari kita memang menggunakan sepenuhnya utk bertanya khabar.. mengadu...berjenaka...berkongsi maklumat dan sebagaimana... Nurul mengucapkan ribuan terima kasih pada semua yang menghidupkan ruangan blog ini... insyallah dari masa kesemasa kita akan meng upgred kan lagi blog Maasomakidah ini...
Actually sebagai sebuah keluarga besar untuk mengekalkan kemesraan yang ada sekarang bukan suatu perkara yang mudah... namun begitu alhamdulillah setakat ini hubungan kekeluargaan antara kita masih erat dan terjalin dengan baik. Segala sakit pening... senang susah.. kenduri kendara... ziarah menziarahi dan sebagai nya seharusnya diambil berat oleh semua. Alhamdulillah dengan adanya ruangan chat box tu kita keep on update dgn condition our family members. Sekurang-kurangnya kita tahu apa yang sedang berlaku antara sesama kita...
Anyway the new up coming big event for Family Maasom Akidah (FMA) is Abg wan punya wedding.. So disini ada suggestion bagi meringankan sedikit persediaan perkahwinan Abg Wan apa kata kita buat collection cash money untuk di sumbangkan kepada keluarga Abg.Wan.. tak ada paksaan pun.. sesiapa yang rasa nak menyumbang tak kira berapa ringgit pun boleh dimasukkan ke Account MaasomAkidah.. Once you all dh masukkan plz inform Nurul brp jumlah ringgit tu... Niat kita hanyalah untuk bersama-sama turut serta menyumbang sesuatu kepada keluarga Wancik Aizan.. Dis COntribution is open to all.. tak ada paksaan... sUKArela hati untuk semua memberi sumbangan... sekurang-kurangnya boleh lah bantu serba sedikit untuk wedding abg.wan.
If ada sesiapa nak respon dgn cadangan ini please do comment here ok.... dis is only a suggestion from one of us in FMA... so pada sesiapa yang agree boleh lah buat sumbang ini di FMA account.
Jumpa nanti di Kenduri Abg.Wan Insyallah... Mintak maaf jika Ada tersalah kata eh... Love you all...
Ayesha Annuar

Jemputan Ke majlis Makan-Makan waktu Pagi

aslm all... apakhbr semua? harap seisi keluarga berada dalam keadaan yang sihat... Disini nak buat invitation.... semua dijemput hadir bagi yang berkelapangan untuk pergi ke majlis makan-makan waktu bfast kerumah Ayusha pada hari Ahad 14hb June 2009..

Sukacita dimaklumkan.. selepas majlis tersebut.. diharapkan para kazen..auntie uncle..anak2 sedara dapat berhimpun disuatu tmpt untuk berbincang tentang majlis kenduri abg wan yang akan diadakan tidak lama lagi... juga bagi yang berkelapangan..

sekian dahulu makluman utk semua... moga keluarga kita diperkukuhkan ukhwah dan dirahmati allah insyallah...

Wednesday, May 6, 2009

FDMA EXPENSES

MAKSOM/AKIDAH FAMILY DAY
LOST WORLD – TAMBUN
(1st May 2009 – 3rd May 2009)

COLLECTION FAMILY

RM RM

PDG.ASSAM 4,540.00

Pi J 1,533.00

PDG.RENGAS 3,201.00

DAMANSARA 2,533.00

LAPANG TERBANG 1,099.00

_______

12,906.00

LESS : EXPENSES

SEWA CONDO 7,000.00

FOOD (BFST/HI-TEA/ LUNCH/DINNER? 6,346.00

MISCELLANEOUS 1,430.00

_______

14,776.00

__________

SURPLUS/DEFICIT (1,870.00)

ADD : COLLECTIONS/DONATION MAASOM FUND

RUMAH HIJAU 962.00 (INCLUDE PRICE MONEY RM 70)

RUMAH BIRU 998.00 (INCLUDE PRICE MONEY RM 50)

RUMAH MERAH 977.00 (INCLUDE PRICE MONEY RM 100)

TOTAL COLLECTIONS 2,937.00

_________

SURPLUS 1,067.00

NOTE :

For details breakdown,please check in the maasomyahoogroup.